Afgeronde projecten

Wier zet de puntjes op de ā€˜iā€˜

30 maanden geleden

Tijdens NL-doet maakte een groep vrijwilligers in Wier mooie houten bloembakken. Dankzij een bijdrage van Losse fearren konden de vrijwilligers hun project voltooien en de bakken vullen met vrolijke bloemen.

Lees meer

Midseumer Molnkoier

30 maanden geleden

Wandelen voor het goede doel, wandelen tussen het wuivende graan, wandelen langs muziek en wandelen over paadjes waar bijna niemand het bestaan van weet.

Lees meer

Op de fiets door Berlikum en Menaldum

30 maanden geleden

Enthousiaste tuiniers uit Berlikum en Menaldum organiseerden een fiets- en beleeftocht door hun tuinen en de mooiste plekjes uit de omgeving. Liefst 175 mensen volgden de route en deden onderweg inspiratie op voor hun eigen tuin. 

Lees meer

Jubileumfeest Peins

30 maanden geleden

Kaatsvereniging Peins nodigde het hele dorp uit voor haar 120-jarig jubileumfeest. Met een ontbijt, spelletjes, bumpervoetbal, straatkaatsen en een barbecue pakten ze flink uit. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

Lees meer

Tonrollen, haaien vangen en kogelgooien

30 maanden geleden

Handenarbeidvereniging Ried trakteerde alle kinderen uit het dorp op een spannende middag schatzoeken. Als echte piraten sleepten ze met kisten, gooiden ze kogels, vingen ze haaien en rolden ze tonnen. 

Lees meer

Vriendschap in Oosterbierum

30 maanden geleden

In Oosterbierum sloegen basisschool, kerk en dorpshuis de handen ineen, en organiseerden samen een palmpaasontbijt voor het hele dorp. 120 dorpsgenoten ontbeten mee en luisterden ondertussen naar de kinderen die vertelden en zongen over vriendschap.

Lees meer

Jubileumloop Minnertsga

30 maanden geleden

Ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan organiseerde de voetbalvereniging van Minnertsga een jubileumloop voor het hele dorp. 130 lopers meldden zich voor de 5 en 10 kilometer.

Lees meer

Burdaard op de catwalk

30 maanden geleden

Live-muziek, stands van bloemenzaken, kapsters en schoonheidsspecialistes en een catwalk met mannequins uit eigen dorp vormden de ingrediënten van de modeshow in MFC Burdaard.

Lees meer

Burdaard viert 5 jaar MFC

30 maanden geleden

Burdaard liet het vijfjarig bestaan van het multifuncioneel centrum in het dorp niet onopgemerkt voorbij gaan.

Lees meer

Dorpsboomgaard Ried

30 maanden geleden

In Ried veranderden omwonenden een groenstrook in een heuse boomgaard. Dat geeft een mooie aanblik en maakt dat de buurtbewoners ervaring opdoen in het telen van fruit. Bovendien is het gezellig om samen bezig te zijn – zo gezellig zelfs, dat er tijdens de plant-dag al plannen zijn gemaakt voor het eerste oogstfeest!

Lees meer