Afgeronde projecten

Tonrollen, haaien vangen en kogelgooien

25 maanden geleden

Handenarbeidvereniging Ried trakteerde alle kinderen uit het dorp op een spannende middag schatzoeken. Als echte piraten sleepten ze met kisten, gooiden ze kogels, vingen ze haaien en rolden ze tonnen. 

Lees meer

Vriendschap in Oosterbierum

25 maanden geleden

In Oosterbierum sloegen basisschool, kerk en dorpshuis de handen ineen, en organiseerden samen een palmpaasontbijt voor het hele dorp. 120 dorpsgenoten ontbeten mee en luisterden ondertussen naar de kinderen die vertelden en zongen over vriendschap.

Lees meer

Jubileumloop Minnertsga

25 maanden geleden

Ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan organiseerde de voetbalvereniging van Minnertsga een jubileumloop voor het hele dorp. 130 lopers meldden zich voor de 5 en 10 kilometer.

Lees meer

Burdaard op de catwalk

25 maanden geleden

Live-muziek, stands van bloemenzaken, kapsters en schoonheidsspecialistes en een catwalk met mannequins uit eigen dorp vormden de ingrediënten van de modeshow in MFC Burdaard.

Lees meer

Burdaard viert 5 jaar MFC

25 maanden geleden

Burdaard liet het vijfjarig bestaan van het multifuncioneel centrum in het dorp niet onopgemerkt voorbij gaan.

Lees meer

Dorpsboomgaard Ried

25 maanden geleden

In Ried veranderden omwonenden een groenstrook in een heuse boomgaard. Dat geeft een mooie aanblik en maakt dat de buurtbewoners ervaring opdoen in het telen van fruit. Bovendien is het gezellig om samen bezig te zijn – zo gezellig zelfs, dat er tijdens de plant-dag al plannen zijn gemaakt voor het eerste oogstfeest!

Lees meer

Toegankelijke muziektent in Ried

25 maanden geleden

In Ried staat sinds kort een pracht van een muziektent waar artiesten uit de regio kunnen optreden.

Lees meer

Warm(er) welkom in Vrouwenparochie

25 maanden geleden

Vrouwenparochie heette nieuwe inwoners altijd al warm welkom met een bloemetje of een mandje streekproducten. Sinds dit jaar pakt het dorp dat nog beter aan. Ze nodigde alle nieuwe bewoners uit voor een gezamenlijk ontbijt.

Lees meer

Terug in Tzummarumer: nieuwjaarsbegroeting

25 maanden geleden

Tot 2002 was het vaste prik: de nieuwjaarsbegroeting van Dorpsbelang Tzummarum/Firdgum. Na 14 jaar zonder pakte het dorp dit jaar de draad weer op

Lees meer

Een goede start in Peins

25 maanden geleden

De meeste mensen deden niet mee, 1 januari. Ze keken liever toe hoe zo’n 25 dappere mannen en vrouwen geschiedenis schreven met de allereerste nieuwjaarsduik ooit op het dorpsplein van Peins. Een gezellige gezamenlijke start van het nieuwe jaar!

Lees meer