Afgeronde projecten

Een goed begin is het halve werk

24 maanden geleden

Tzum toverde het oude kaatsveld om tot een centrale plek voor jong en oud: een mooi park met speeltuin én pannakooi. Voor de opening pakte het dorp flink uit - zo weet nu iedereen 't Nije Fertier' te vinden.

Lees meer

Lautatûn Wier

26 maanden geleden

In Wier willen enthousiaste dorpsbewoners een overwoekerd stuk grond omtoveren tot een mooi wandelgebied.

Lees meer

Fleurig Menaam

26 maanden geleden

Sinds deze zomer is Menaldum opgefleurd met mooie bloembakken. Vrijwilligers namen het initiatief om deze in de dorpskern en bij de entrees van het dorp te plaatsen.

Lees meer

Theetuin Oosterbierum

26 maanden geleden

In Oosterbierum sneed het mes deze zomer aan twee kanten. Tijdens gezellige muziekmiddagen in de Kloostertuin was iedereen welkom om gezellig een bakje koffie te drinken, bij te kletsen en te genieten van de tuin en de muziek.

Lees meer

Jongeren in actie voor soos Tzum

26 maanden geleden

Jongeren uit Tzum kwamen in actie om de soos meer bekendheid te geven bij jonge dorpsgenoten. Een gezamenlijk spel met aansluitend een zomerfeest maakte dat kinderen en jongeren massaal naar de soos kwamen. Losse fearren werkte graag mee aan dit initiatief, en betaalde de aankleding, hapjes en drankjes.

Lees meer

Spikerdorp Sexbierum

26 maanden geleden

Na een succesvolle eerste editie organiseerden Sexbierum, Oosterbierum en Tzummarum deze zomer opnieuw een gezamenlijk ‘Spikerdoarp’. Richtte de organisatie zich bij de eerste editie nog op kinderen en hun ouders, dit jaar pakte ze het groter aan.

Lees meer

Wier zet de puntjes op de ‘i‘

26 maanden geleden

Tijdens NL-doet maakte een groep vrijwilligers in Wier mooie houten bloembakken. Dankzij een bijdrage van Losse fearren konden de vrijwilligers hun project voltooien en de bakken vullen met vrolijke bloemen.

Lees meer

Midseumer Molnkoier

26 maanden geleden

Wandelen voor het goede doel, wandelen tussen het wuivende graan, wandelen langs muziek en wandelen over paadjes waar bijna niemand het bestaan van weet.

Lees meer

Op de fiets door Berlikum en Menaldum

26 maanden geleden

Enthousiaste tuiniers uit Berlikum en Menaldum organiseerden een fiets- en beleeftocht door hun tuinen en de mooiste plekjes uit de omgeving. Liefst 175 mensen volgden de route en deden onderweg inspiratie op voor hun eigen tuin. 

Lees meer

Jubileumfeest Peins

26 maanden geleden

Kaatsvereniging Peins nodigde het hele dorp uit voor haar 120-jarig jubileumfeest. Met een ontbijt, spelletjes, bumpervoetbal, straatkaatsen en een barbecue pakten ze flink uit. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

Lees meer