Afgeronde projecten

Burendag voor dorpsbewoners uit alle landen

20 maanden geleden

Oosterbierum organiseerde haar Burendag met als inzet om ook de dorpsgenoten die niet in Nederland geboren zijn er bij te betrekken. Het gaat dan onder meer om mensen die uit Polen, Griekenland, Syrië, Hongarije en Duitsland komen.

Lees meer

Tzum griezelt

20 maanden geleden

Eind oktober, Tzum is in de ban van Halloween. Voor het donker wordt zijn de inwoners van het dorp hun tuinen eng aan het maken. Dit alles om er zelf ’s avonds met anderen al griezelend van te genieten. 

Lees meer

Nieuwe traditie in Wjelsryp

21 maanden geleden

Al voor de negende keer op rij dreigde er op de Tillewei in Wjelsryp een jaar voorbij te gaan zonder buurtfeest, straatbarbecue of andere activiteit. Een klein groepje buurtbewoners bracht daar verandering in.

Lees meer

Kerstbomen in Minnertsga

21 maanden geleden

In Minnertsga greep buurtvereniging ‘de Lêste Stoer’ burendag aan om met de hele buurt alvast kerstversiering te knutselen.

Lees meer

Vliegerfestijn

22 maanden geleden

Twee Hallumers herinnerden zich de vliegerdag, jááren geleden in het dorp. Enthousiast organiseerden ze er in 2017 opnieuw eentje. En hoe!

Lees meer

Allemaal terug naar Peins

22 maanden geleden

In het kleine Peins neemt basisschool de Trochrin een centrale plaats in. Wanneer een reünie georganiseerd wordt is het spannend; wie komt er van de oud-leerlingen terug naar Peins.

Lees meer

Heel Ouwe-Syl in het zweet

22 maanden geleden

De aanleiding voor een feestje was het jubileum van VV Ouwe Syl. Maar in Ouwe Syl pakken ze graag wat groter uit.
 

Lees meer

Boksum Blinkt

22 maanden geleden

Wie deze zomer door Boksum reed diende een zonnebril te dragen, want door een actie van ruim 40 inwoners blok Boksum als een spiegel.

Lees meer

Oer de grins, foodfestival

22 maanden geleden

In Menaam verzorgden nieuwe inwoners van het dorp uit verre landen een foodfestival voor hun dorpsgenoten. En dat viel in de smaak.

Lees meer

Slach troch it doarp

23 maanden geleden

Wie denkt dat een dorpsfeest alleen voor jonge mensen is, heeft het mis. Dat bewees Minnertsga dit jaar.

Lees meer