Afgeronde projecten

Kerstlichtjesfeest

21 maanden geleden

In Minnertsga namen zes enthousiastelingen zich voor hun straat in kerstsfeer te brengen en versierden de bomen in de straat met lampjes. De reacties waren zo enthousiast, dat ze spontaan ook een gezellige avond voor alle straatgenoten organiseerden.

Lees meer

Knappe bollen in Tzummarum

23 maanden geleden

Zaterdag 14 oktober streden in Tzummarum 14 teams mee om de titel het slimste team van het dorp. De vrouwen en mannen die meededen kregen maar liefst 60 lastige vragen op zich afgevuurd. Uiteindelijk leverde het één team als winnaar op, namelijk 'it spoart lang net'.

Lees meer

Dubbelslag Wier

23 maanden geleden

Eind oktober organiseerde Stichting Terp en Tsjerke Wier twee activiteiten voor haar dorpsgenoten.
Vrijdag 27 oktober was er een griezeltocht voor kinderen en volwassenen met na afloop nagriezelen met vieze hapjes in de theaterkerk.

Lees meer

Mee naar Manon

23 maanden geleden

Dronryp organiseerde deze zomer weer haar eigen iepenlofstspul. Zeven voorstellingen trokken honderden mensen naar een prachtige theaterlocatie in een sfeervol plantsoen.

Lees meer

Burendag voor dorpsbewoners uit alle landen

24 maanden geleden

Oosterbierum organiseerde haar Burendag met als inzet om ook de dorpsgenoten die niet in Nederland geboren zijn er bij te betrekken. Het gaat dan onder meer om mensen die uit Polen, Griekenland, Syrië, Hongarije en Duitsland komen.

Lees meer

Tzum griezelt

24 maanden geleden

Eind oktober, Tzum is in de ban van Halloween. Voor het donker wordt zijn de inwoners van het dorp hun tuinen eng aan het maken. Dit alles om er zelf ’s avonds met anderen al griezelend van te genieten. 

Lees meer

Nieuwe traditie in Wjelsryp

25 maanden geleden

Al voor de negende keer op rij dreigde er op de Tillewei in Wjelsryp een jaar voorbij te gaan zonder buurtfeest, straatbarbecue of andere activiteit. Een klein groepje buurtbewoners bracht daar verandering in.

Lees meer

Kerstbomen in Minnertsga

25 maanden geleden

In Minnertsga greep buurtvereniging ‘de Lêste Stoer’ burendag aan om met de hele buurt alvast kerstversiering te knutselen.

Lees meer

Vliegerfestijn

26 maanden geleden

Twee Hallumers herinnerden zich de vliegerdag, jááren geleden in het dorp. Enthousiast organiseerden ze er in 2017 opnieuw eentje. En hoe!

Lees meer

Allemaal terug naar Peins

26 maanden geleden

In het kleine Peins neemt basisschool de Trochrin een centrale plaats in. Wanneer een reünie georganiseerd wordt is het spannend; wie komt er van de oud-leerlingen terug naar Peins.

Lees meer