Afgeronde projecten

Liever een lover

14 maanden geleden

Dat bijdragen van Losse fearren ook gebruikt kunnen worden om serieuze thema’s aan te kaarten bewees Oosterbierum. De Jeugdclub organiseerde voor alle jonge meisjes (vanaf 11 jaar) en hun ouders een thema-avond over loverboys.

Lees meer

Tzum aan de Warme Winterkuier

14 maanden geleden

De Warme Winterkuier vormde een gezonde begin van het nieuwe jaar voor 150 inwoners van Tzum. Onderweg dans, zang, verhalen, een fototentoonstelling en film. 

 

Lees meer

VIJF-EN-NEGENTIG… Bingo!

14 maanden geleden

Dat hadden de organisatoren van de kinderactiviteit in Tzummarum voraf niet durven dromen. Liefst vijfennegentig kinderen kwamen af de nieuwjaarsactiviteit die zij organiseerden. Bingo, een voltreffer.

Lees meer

Oud en nieuw in Wier

17 maanden geleden

Anders dan de naam doet vermoeden is Dorpshuis D’Ald Skoalle in Wier in 2017 geheel vernieuwd. Vlak voor het einde van het jaar kon het dorp er weer haar eerste activiteit organiseren: een kerstkoffietafel voor alle 50+ers in het dorp. 

Lees meer

7500 bolletjes

17 maanden geleden

Een drukke dag in Oosterbierum: tientallen dorpsbewoners waren druk met scheppen en schepjes in de weer. Het resultaat? Niets.

Lees meer

Schone mudrun

17 maanden geleden

De oudjaarsploeg van Wier nodigde het hele dorp 31 december uit voor een mudrun. Omdat lang niet iedereen aan zo’n vieze modderrace mee wil doen bedacht de ploeg een schone variant.

Lees meer

Kerstlichtjesfeest

17 maanden geleden

In Minnertsga namen zes enthousiastelingen zich voor hun straat in kerstsfeer te brengen en versierden de bomen in de straat met lampjes. De reacties waren zo enthousiast, dat ze spontaan ook een gezellige avond voor alle straatgenoten organiseerden.

Lees meer

Knappe bollen in Tzummarum

19 maanden geleden

Zaterdag 14 oktober streden in Tzummarum 14 teams mee om de titel het slimste team van het dorp. De vrouwen en mannen die meededen kregen maar liefst 60 lastige vragen op zich afgevuurd. Uiteindelijk leverde het één team als winnaar op, namelijk 'it spoart lang net'.

Lees meer

Dubbelslag Wier

19 maanden geleden

Eind oktober organiseerde Stichting Terp en Tsjerke Wier twee activiteiten voor haar dorpsgenoten.
Vrijdag 27 oktober was er een griezeltocht voor kinderen en volwassenen met na afloop nagriezelen met vieze hapjes in de theaterkerk.

Lees meer

Mee naar Manon

19 maanden geleden

Dronryp organiseerde deze zomer weer haar eigen iepenlofstspul. Zeven voorstellingen trokken honderden mensen naar een prachtige theaterlocatie in een sfeervol plantsoen.

Lees meer