Afgeronde projecten

Cursus AED

11 dagen geleden

De Nassaustraat in Sint Annaparochie wil de veiligheid verhogen en voert actie voor een eigen AED in de straat. Met het doelbedrag in zicht organiseerde een slimme bewoner alvast een AED-cursus

Lees meer

Stilstaan bij oorlog

1 maand geleden

Wat doet het met je als een geliefde niet terugkomt uit een oorlogsgebied? Voor het antwoord op die vraag waren Burdaarders na de dodenherdenking op 4 mei welkom bij ‘it weromkommen’.

Lees meer

Honk voor NIX

2 maanden geleden

In Burdaard was er weinig te beleven voor jongeren van 12 tot 16 jaar, de NIX-generatie. Ouders besloten het oude jeugdhonk op te knappen, zodat er voor deze groep wel een plaats was om elkaar te treffen.

Lees meer

Liever een lover

2 maanden geleden

Dat bijdragen van Losse fearren ook gebruikt kunnen worden om serieuze thema’s aan te kaarten bewees Oosterbierum. De Jeugdclub organiseerde voor alle jonge meisjes (vanaf 11 jaar) en hun ouders een thema-avond over loverboys.

Lees meer

Tzum aan de Warme Winterkuier

2 maanden geleden

De Warme Winterkuier vormde een gezonde begin van het nieuwe jaar voor 150 inwoners van Tzum. Onderweg dans, zang, verhalen, een fototentoonstelling en film. 

 

Lees meer

VIJF-EN-NEGENTIG… Bingo!

2 maanden geleden

Dat hadden de organisatoren van de kinderactiviteit in Tzummarum voraf niet durven dromen. Liefst vijfennegentig kinderen kwamen af de nieuwjaarsactiviteit die zij organiseerden. Bingo, een voltreffer.

Lees meer

Oud en nieuw in Wier

5 maanden geleden

Anders dan de naam doet vermoeden is Dorpshuis D’Ald Skoalle in Wier in 2017 geheel vernieuwd. Vlak voor het einde van het jaar kon het dorp er weer haar eerste activiteit organiseren: een kerstkoffietafel voor alle 50+ers in het dorp. 

Lees meer

7500 bolletjes

5 maanden geleden

Een drukke dag in Oosterbierum: tientallen dorpsbewoners waren druk met scheppen en schepjes in de weer. Het resultaat? Niets.

Lees meer

Schone mudrun

5 maanden geleden

De oudjaarsploeg van Wier nodigde het hele dorp 31 december uit voor een mudrun. Omdat lang niet iedereen aan zo’n vieze modderrace mee wil doen bedacht de ploeg een schone variant.

Lees meer

Kerstlichtjesfeest

5 maanden geleden

In Minnertsga namen zes enthousiastelingen zich voor hun straat in kerstsfeer te brengen en versierden de bomen in de straat met lampjes. De reacties waren zo enthousiast, dat ze spontaan ook een gezellige avond voor alle straatgenoten organiseerden.

Lees meer