Afgeronde projecten

Gouden keeltjes

2 maanden geleden

In Blije houden ze van zingen. Niet voor niets is daar dan ook een popkoor opgericht met liefst 24 gouden keeltjes. Op vrijdag 5 juli brachten zij een openluchtconcert voor dorpsgenoten. De opkomst aan toehoorders was groot en voor het koor smaakt het naar meer.

Lees meer

Minnertsga Urban Trail Run

3 maanden geleden

Door steegjes, bedrijven en gebouwen leidde de route van de Urban Trail Run in Minnertsga. 

Lees meer

Tobbedansen

3 maanden geleden

Dansen op een dorpsfeest, dat is vaste prik. In Menaam bedachten ze echter dat Tobbedansen nog meer spektakel zou opleveren.

Lees meer

Wilde kaatspartij, maar wel met een zachte bal

3 maanden geleden

Om de mensen uit hun huizen te krijgen gingen de organisatoren langs alle huizen op zoek naar deelnemers aan en vrijwilligers voor de Wilde Kaatspartij Dongjum. 

Lees meer

Stevige basis

5 maanden geleden

In Bitgum pakten twee straten de versiering voor het dorpsfeest grondig aan. Samen maakten ze strakke palen waar zowel de thema-versiering als de verlichting aan kan hangen. 

Lees meer

Tentdienst

5 maanden geleden

Na het dorpsfeest slapen de meeste mensen het liefst uit. Dat maakt het extra mooi dat liefst 200 mensen toch de eerste tentdienst van Ouwe-Syl bezochten. 

Lees meer

Boppeslach in Spannum

5 maanden geleden

Wat begon als idee voor een opknapbeurt, groeide uit tot een complete verbouwing van zomer-dorpshuis Boppeslach in Spannum.

Lees meer

Boksum Blinkt (weer)

5 maanden geleden

32 vrijwilligers in Boksum staken de handen flink uit de mouwen.

Lees meer

De zandbak van Spannum

8 maanden geleden

Het weer werkte zaterdag 16 maart tijdens Nldoet niet mee. Dat weerhield de mannen en vrouwen van Spannum niet een prachtige zandbak en bloembakken aan te leggen bij hun zomerdorpshuis de Boppeslach.

Lees meer

Adventskalender

9 maanden geleden

De Protestantse gemeente in Sexbierum en Pietersbierum bedacht een mooie manier om alle dorpsbewoners bij het Kerstfeest te betrekken. Ze maakten zelf een adventskalender, waaraan iedereen uit het dorp een bijdrage mocht leveren. 

Lees meer