Afgeronde projecten

Oud en nieuw in Wier

1 maand geleden

Anders dan de naam doet vermoeden is Dorpshuis D’Ald Skoalle in Wier in 2017 geheel vernieuwd. Vlak voor het einde van het jaar kon het dorp er weer haar eerste activiteit organiseren: een kerstkoffietafel voor alle 50+ers in het dorp. 

Lees meer

7500 bolletjes

1 maand geleden

Een drukke dag in Oosterbierum: tientallen dorpsbewoners waren druk met scheppen en schepjes in de weer. Het resultaat? Niets.

Lees meer

Schone mudrun

1 maand geleden

De oudjaarsploeg van Wier nodigde het hele dorp 31 december uit voor een mudrun. Omdat lang niet iedereen aan zo’n vieze modderrace mee wil doen bedacht de ploeg een schone variant.

Lees meer

Kerstlichtjesfeest

1 maand geleden

In Minnertsga namen zes enthousiastelingen zich voor hun straat in kerstsfeer te brengen en versierden de bomen in de straat met lampjes. De reacties waren zo enthousiast, dat ze spontaan ook een gezellige avond voor alle straatgenoten organiseerden.

Lees meer

Knappe bollen in Tzummarum

3 maanden geleden

Zaterdag 14 oktober streden in Tzummarum 14 teams mee om de titel het slimste team van het dorp. De vrouwen en mannen die meededen kregen maar liefst 60 lastige vragen op zich afgevuurd. Uiteindelijk leverde het één team als winnaar op, namelijk 'it spoart lang net'.

Lees meer

Dubbelslag Wier

3 maanden geleden

Eind oktober organiseerde Stichting Terp en Tsjerke Wier twee activiteiten voor haar dorpsgenoten.
Vrijdag 27 oktober was er een griezeltocht voor kinderen en volwassenen met na afloop nagriezelen met vieze hapjes in de theaterkerk.

Lees meer

Mee naar Manon

3 maanden geleden

Dronryp organiseerde deze zomer weer haar eigen iepenlofstspul. Zeven voorstellingen trokken honderden mensen naar een prachtige theaterlocatie in een sfeervol plantsoen.

Lees meer

Burendag voor dorpsbewoners uit alle landen

4 maanden geleden

Oosterbierum organiseerde haar Burendag met als inzet om ook de dorpsgenoten die niet in Nederland geboren zijn er bij te betrekken. Het gaat dan onder meer om mensen die uit Polen, Griekenland, Syrië, Hongarije en Duitsland komen.

Lees meer

Tzum griezelt

4 maanden geleden

Eind oktober, Tzum is in de ban van Halloween. Voor het donker wordt zijn de inwoners van het dorp hun tuinen eng aan het maken. Dit alles om er zelf ’s avonds met anderen al griezelend van te genieten. 

Lees meer

Nieuwe traditie in Wjelsryp

5 maanden geleden

Al voor de negende keer op rij dreigde er op de Tillewei in Wjelsryp een jaar voorbij te gaan zonder buurtfeest, straatbarbecue of andere activiteit. Een klein groepje buurtbewoners bracht daar verandering in.

Lees meer